Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 800 RON

Vissza

Babák tisztítása

Blog - 2019-09-18

Gyakran előfordul a babák szeretgetésekor egy maszatos puszi, a sétáltatáskor egy kis homok vagy sár, az etetése során apró ételmaradék a pofikán.

Gyakran előfordul a babák szeretgetésekor egy maszatos puszi, a sétáltatáskor egy kis homok vagy sár, az etetése során apró ételmaradék az arcocskán. Ezek mind hamar orvosolhatóak egy kis nedves ronggyal. A gyapjú élő anyag, legfontosabb tulajdonsága az öntisztuló képessége. A gyapjút lanolintartalma természetes módon védi a szennyeződésektől. Az a legjobb, ha a foltok csak helyileg vannak tisztítva.

Ha makacs a kosz:

Lehetőleg itt is a helyi tisztítást alkalmazzuk.

A babákat csak gyapjú mosószerrel szabad tisztítani, tehát ha kicsit koszos akkor is megtisztogathatod a következő képen. Egy kis edénykébe raksz langyos vizet pici gyapjúmosószert és egy pamut vászon (lepedő anyag) rongyocskával a koszos foltocskát megtisztítod, de semmiképp nem szabad erősen dörzsölni az anyagot, mert különben kibolyhosodik.

Persze előfordulnak nagy balesetek is amikor az apró tisztogatás nem elég, akkor lehet egy nagyobb mosást is elvégezni rajta. Kádban, vagy bármilyen edényben kézmeleg vízben "fürdethető"a baba. Nem szabad hosszasan áztatni, vagy nedvesen állni hagyni. Kicsavarni sem szabad!! , csak óvatosan nyomkodni mivel a gyapjú elvesztheti formáját.

Mosógép: csak gyapjú programon szabad mosni de csak és csakis akkor ha másképp már nem megy!!!

Fontos, hogy a baba haját jó erősen összefogjuk, hogy ne tudjon kócolódni, nemezesedni. Praktikus egy fehér pamutzoknit a fejére húzni, majd a babát mindenképp bele kell tenni egy szoros mosózsákba vagy kispárnahuzatba. Amikor kicentrifugázódott és kiveszed enyhén deformált lehet, meg kell picit nyomkodni, formára igazítani. A nagymosás alkalmával a száradás 3-4 nap is lehet. Sugárzó hőre, tűző napra rakni nem szabad semmilyen gyapjút, így a babát sem.

A ruhácskák moshatóak 30 fokon. A pulcsi kézzel gyapjú mosószerrel.

Amíg a baba gyakran használatban van, addig a molyok nem bántják. Viszont, ha használaton kívül marad, akkor időnként érdemes kitenni a tűző napra, vagy a mélyhűtőbe, ezt ugyanis nem bírják a molyok! Ha el szeretnéd tenni érdemes levendulával együtt elcsomagolni.A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 800 RON

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 800 RON
Adatvédelmi tájékoztató Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data